یکی از مباحث مهم در آموزش سئو، بکارگیری صحیح تگ عنوان و نوشتن تایتلی جذاب است که با نمایش در نتایج موتورهای جستجو بتواند کاربران را ترغیب به کلیک روی سایت شما بکند. در این مقاله همه چیز را درباره تگ عنوان، اهمیت آن، طول مجاز تعیین شده برای تگ تایتل و مواردی که در نوشتن عنوان یک صفحه باید رعایت کنید را گفته ایم. با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله می آموزید:
Toggleتگ عنوان یا تایتل (Title Tag) چیست؟
تگ عنوان (Title Tag) یکی از تگ های HTML است که همان عنوانی است که در نتایج گوگل (SERP) برای صفحات سایت نمایش داده می شود و کاربر با کلیک بر روی آن می تواند وارد صفحه مورد نظر شود. تگ عنوان یا همان تایتل یکی از مهمترین بخش های یک صفحه سایت می باشد. چرا که باعث ترغیب کاربران به کلیک بر روی آن می شود.
نحوه استفاده از تگ عنوان در HTML
مهم است بدانید تگ عنوان در کدهای HTML چگونه بکار می روند. عنوان در کدهای HTML سایت درون تگ <title> و در قسمت هدر کدهای HTML قرار می گیرد. نحوه نوشتن عنوان در HTML به شکل زیر می باشد:
<head>
<title/>عنوان موردنظر<title>
<head/>
اگر می خواهید در مورد کانسپت کلمه کلیدی بیش بدانید، پیشنهاد می کنیم روی لینک کلیک کنید.
نحوه نمایش تگ عنوان در نتایج جستجوی گوگل
مهمترین جایی که تگ عنوان به نمایش در می آید، نتایج جستجوی گوگل می باشد. گوگل پس از ایندکس کردن صفحه شما و رتبه بندی آن در بین نتایج، تگ تایتل را به صورت یک متن آبی رنگ به عنوان مهمترین قسمت صفحه نشان می دهد که قابلیت کلیک شدن دارد. به همین دلیل باید تایتل صفحات سایت شما به قدری جذاب باشد که کاربران را ترغیب به کلیک کند.
اهمیت تگ عنوان در سئو
موتورهای جستجو از جمله گوگل از طریق عنوان صفحه به موضوعی که در آن صفحه صحبت شده است، پی می برند. از طرفی عنوان صفحه اولین چیزی است که کاربران در نتایج گوگل می بینند و با کلیک بر روی آن موجب افزایش CTR و بهبود رتبه در سئو می شود. اهمیت تگ عنوان چندین برابر می شود زمانی که تایتل صفحه در ۳ جا نمایش داده می شود:
- صفحه نتایج موتورهای جستجو
- تب های مرورگر
- شبکه های اجتماعی
1. صفحه نتایج موتورهای جستجو
همانطور که پیش تر صحبت کردیم عنوان صفحه مهمترین بخش از صفحه سایت شماست که در صفحه نتایج موتورهای جستجو از جمله گوگل نمایش داده می شود و باعث ترغیب کاربران برای کلیک کردن و ورود به سایت شما می شود. اگر وب سایت شما در رتبه های بسیار بالای نتایج جستجو قرار داشته باشد، اما یک عنوان بد و غیر جذاب داشته باشد، می تواند موجب عدم کلیک کاربران بر روی آن شود.
2. تب های مرورگر
اگر دقت کرده باشید زمانی که شما یک صفحه را در مرورگر خود باز می کنید، عنوان آن صفحه در تب مرورگر شما نمایش داده می شود. به همین دلیل است که کاربران اگر چندین صفحه را در مرورگر خود باز کنند، از طریق تایتل نمایش داده شده در تب ها، صفحات را تشخیص می دهند.
3. شبکه های اجتماعی
بسیاری از شبکه های اجتماعی از عنوان صفحه سایت شما در نمایش لینک های به اشتراک گذاشته شده، استفاده می کنند و موجب ترغیب کاربران به کلیک و ورود به سایت شما می شوند. در واقع کاربران را به بازدیدکنندگان سایت شما تبدیل می کنند. اما برخی شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک و توییتر دارای متا تگ های اختصاصی خود برای نمایش سایت ها هستند که با استفاده از متا تگ های OG می توانید عنوان متفاوت و بلندتری را برای نمایش صفحه سایت خود در زمان اشتراک گذاری بکار گیرید.
کاربرد تگ تایتل
کاربرد تگ عنوان این است که اولا کاربران متوجه می شوند که با کلیک و ورود به یک صفحه انتظار صحبت درباره چه موضوع و محتوایی را داشته باشند. در ثانی Title Tag در تب های مرورگر نمایش داده می شود که کابران با دیدن آن، سایت شما را پیدا خواهند کرد.
چطور یک عنوان جذاب برای صفحه بنویسیم؟
۱. رعایت و بهینه کردن طول تگ عنوان
اگر طول تگ عنوان صفحه شما زیادتر از حد مجاز تعیین شده باشد، هنگام نمایش در نتایج جستجو بخشی از آن به حالت … درآمده و به صورت کامل نمایش داده نمی شود. حتی ممکن است گوگل کلا آن را تغییر دهد. پیشنهاد می کنیم طول عنوان صفحات سایت خود را نزدیک به 60 کاراکتر در نظر بگیرید.
۲. استفاده از کلمه کلیدی در ابتدای تگ عنوان
حتما تلاش کنید تا جای ممکن از کلمه کلیدی خود در ابتدای تایتل خود استفاده کنید. سعی کنید کلمات مرتبط و LSI را نیز در عنوان خود بکار ببرید.
۳. استفاده از اعداد و کاراکترها
یکی از راه های جذاب تر کردن عنوان و ترغیب کاربران به کلیک کردن، استفاده از اعداد در ابتدای تایتل، استفاده از کاراکترهایی همچون پرانتز() و پایپ لاین | و نهایتا استفاده از تاریخ در انتهای عنوان می باشد.
۴. نوشتن عنوان مجزا برای هر صفحه سایت
استفاده از عنوان های مجزا برای هر صفحه سایت به گوگل نشان می دهد هر صفحه دارای محتوای منحصربفرد و ارزشمندی می باشد. همچنین احتمال کلیک کاربران روی چنین صفحاتی بیشتر است. همچنین در صورت استفاده از عنوان های تکراری، ممکن است گوگل صفحه موردنظر را دارای محتوای تکراری تشخیص دهد. در برخی سایت ها مثل سایت های فروشگاهی که صفحات زیادی دارند، انتخاب عنوان مجزا برای همه آنها کار بسیار سختی است اما می توانید از نام دسته بندی محصول، نام برند محصول و نام خود محصول برای نوشتن یک عنوان منحصربفرد استفاده کنید.
۵. استفاده از نام برند در تگ عنوان
اگر برند شما شناخته شده است، آن را در عنوان صفحه به کار ببرید. این کار باعث افزایش نرخ کلیک صفحات سایت شما و بهبود رتبه می شود. بهتر است که نام برند خود را در انتهای عنوان صفحه قرار دهید. البته استثناهایی مانند صفحه اصلی یا صفحه درباره ما وجود دارد که شاید بخواهید سیاست متفاوتی را در آن ها بکار گیرید.
۶. نوشتن عنوان برای کاربران نه فقط گوگل
فراموش نکنید علاوه بر رعایت نکات سئویی درباره تگ عنوان، توجه به تجربه کاربری نیز در هنگام نوشتن تایتل اهمیت بسیاری دارد. زیرا مهمترین کار شما ترغیب کاربران به کلیک روی سایت است و عنوان صفحه اولین چیزی است که کاربران در اولین مواجهه با سایت شما در نتایج جستجو می بیند. بنابراین بهتر است عنوان شما پیام دقیق و حس مثبتی از سایت شما را به آن ها انتقال دهد.
۷. بهینه سازی مجدد عنوان صفحه بعد از انتشار صفحه
اگر سایت شما در برخی از کلمات کلیدی دارای رتبه خوب اما میزان کلیک کمی می باشد، تغییر عنوان و متا دیکریپشن این صفحات می تواند به افزایش کلیک آن ها کمک زیادی کند. دقت داشته باشد اضافه کردن عباراتی مانند بهترین، آموزش تصویری، ارزان و… به ابتدا یا انتهای یک عنوان شاید تغییری در رتبه آن ایجاد نکند، اما در افزایش نرخ کلیک آن موثر خواهد بود.
نهایتا روش های مختلفی برای افزایش جذابیت عناوین صفحات وجود دارد اما می توانید از این ۴ تکنیک نیز جهت افزایش نرخ کلیک استفاده کنید:
- طرح سؤال
- استفاده از افعال منفی
- بکارگیری عبارات تأثیرگذار
- استفاده از کاراکترهای خاص مانند اموجی ها
طول تگ عنوان چقدر باید باشد؟
حد مجاز طول تگ عنوان معمولا ۶۰ کاراکتر می باشد. اگر عنوان شما بیشتر از حد تعیین شده باشد، نوشته شده کامل نمایش داده نمی شود. البته این تعداد کاراکتر با توجه به نوع موتور جستجو و عرض حروف به کار گرفته شده، متغیر خواهد بود. دقت داشته باشید که موتورهای جستجو برای نمایش متای تایتل (Meta Title) و متای توضیحات (Meta Description) از پیکسل استفاده می کنند.
تفاوت بین عنوان تگ title و تگ H1 چیست؟
گاهی برخی افراد بین تگ عنوان و تگ H1 دچار سردرگمی می شوند و تفاوتشان را نمی دانند. این احساس سردرگمی از آن جایی ناشی می شود که معمولا محتوای این دو تگ از روی یکدیگر کپی می شوند. اما تگ عنوان و تگ h1 دو تگ متفاوت در HTML هستند. به طور کلی تگ title در نتایج جستجو نمایش داده شده، در حالی که محتوای تگ H1 در تیتر یک صفحه مشاهده می گردد و داخل سایت نمایش داده می شود. همچنین دقت داشته باشید که نام تب مرورگر در واقع از روی تگ عنوان گرفته می شود.
تأثیرات منفی تگ تایتل در سئو سایت!
در گذشته وبمستران حرفه ای با استفاده از تکنیک های کلاه سیاه از تگ عنوان به گونه ای استفاده می کردند که ربات های موتورهای جستجو، به سادگی فریب بخوردند. اما دیگر فریب دادن ربات های گوگل به همین آسانی نیست. برای مثال در صورت طولانی بودن عنوان صفحه، واژه ها بهصورت کامل در نتایج جستجو نمایش داده نمی شوند.
عدم نمایش کامل عنوان منجر به گمراهی کاربر و انتقال درکی متفاوت از هدف صفحه ما به کاربر می شود. در نتیجه، تأثیر منفی آن مستقیماً بر سئو سایت اعمال خواهد شد. همچنین درصورت تکرار زیاد کلمه کلیدی یا همان keyword stuffing در عنوان صفحه، ممکن است سایت یا همان صفحه سایت شما توسط ربات های گوگل جریمه شده و به قعر صفحات نتایج گوگل سقوط کنید. پس حواستان را جمع کنید.
دلایل تغییر تگ عنوان صفحات از سمت گوگل
علت تغییر تگ عنوان توسط گوگل را از زبان وب ۲۴ بشنوید:
در برخی موارد ممکن است تگ عنوانی که گوگل برای صفحه شما نمایش میدهد با چیزی که خودتان تعیین کردهاید، متفاوت باشد. هرچند این موضوع آزاردهنده است اما راهی هم برای مجبور کردن آنها به استفاده از تگ موردنظر مدیر سایت وجود ندارد. با این حال معمولا تغییر تگ عنوان به دلایل زیر اتفاق میافتد که میتوانید با رعایت آنها گوگل را به استفاده از تگ عنوان خودتان ترغیب کنید.
-
استفاده بیش از حد کلمه کلیدی: این کار علاوه بر تغییر تگ عنوان میتواند باعث جریمه شما توسط گوگل شود.
-
استفاده از عنوان خیلی طولانی: همانطور که قبلا هم اشاره کردیم، یک عنوان طولانی قابلیت نمایش در نتایج جستجو را ندارد و توسط گوگل تغییر میکند. عنوان مدنظر شما باید در حدود 60 کاراکتر طول داشته باشد.
-
استفاده از عنوان نامرتبط: عنوانهایی که با منظور کاربر از جستجو (SEARCH INTENT) هماهنگ نباشند، همچنین عنوانهایی که برای اهداف بازاریابی نوشته شدهاند ولی محتوای صفحه را منعکس نمیکنند، توسط گوگل تغییر داده میشوند. اساسا عنوان صفحه باید بتواند در چند کلمه محتوای صفحه را معرفی کند. در غیر این صورت تجربه کاربری خوبی ایجاد نمیکند.
-
به کار بردن عنوان جایگزین: در برخی موارد ممکن است عنوان اختصاصی دیگری برای صفحه درنظر بگیرید تا در زمان اشتراکگذاری در فیسبوک یا توییتر، این عنوان جایگزین نمایش داده شود. با انجام این کار ممکن است گوگل هم همین عنوان را در نتایج جستجو نشان دهد. البته این بهخودیخود اتفاق بدی نیست اما اگر عنوان جایگزین با صفحه نتایج جستجوی گوگل همخوانی نداشته باشد، میتواند دردسرساز شود. در چنین حالتی میتوانید عنوان جایگزین را بازنویسی کنید تا با صفحه نتایج گوگل هم هماهنگ شود.
سخن پایانی
در این مقاله به طور کامل در مورد تگ عنوان و چگونگی نوشتن یک عنوان جذاب که کاربران را تغیب به کلیک و ورود به سایت شما کند، صحبت شده است. با پیاده سازی موارد بیان شده به راحتی می توانید عنوانی جذاب برای تمامی صفحات سایت خود بنویسید.
اگر این مقاله براتون مفید بود، آن را با دیگران به اشتراک بگذارید تا آن ها نیز از این اطلاعات بهره مند شوند. در صورتی که سوال یا نظری دارید، در قسمت نظرات، آن را با ما به اشتراک بگذارید. با تشکر از شما.