اصطلاحات سئو - وب لوکس

اصطلاحات سئو

مدت زمان مطالعه : 
نویستده: 

نگین السادات میری

تاریخ انتشار : 

8 خرداد 1403

دسته بندی: 

برای شروع آموزش سئو لازم است که با اصطلاحات سئو آشنا شوید. یادگیری این اصطلاحات به شما کمک می کنند که درک بهتری از سئو و مراحل انجام آن داشته باشید. در ثانی یک فرد متخصص سئو نیاز دارد که با تمامی اصطلاحات سئو آشنا باشد و تعریف آن ها را بداند.

سئو (SEO)

سئو - SEO اصطلاحات سئو | وبلوکس

اصطلاح سئو (SEO) در اصطلاحات سئو مخفف عبارت “Search Engine Optimization” است که به معنای بهبود و بهینه سازی سایت و صفحاتش برای موتورهای جستجو می باشد. سئو یک روش استراتژیک و فنی است که به منظور بهبود رتبه و نمایش وب سایت ها در نتایج موتورهای جستجو انجام می ‌شود.

در فرآیند سئو، از تکنیک ‌ها و استراتژی‌ های مختلفی استفاده می ‌شود تا وب سایت‌ها در بهترین موقعیت ممکن در نتایج جستجو قرار گیرند. این تکنیک‌ ها شامل بهینه‌سازی محتوا، استفاده از کلمات کلیدی مناسب، ساخت لینک‌ های باکیفیت، بهبود ساختار وب سایت و موارد دیگر می‌ باشند.

با سئو سایت، وب سایت ها به راحتی توسط موتورهای جستجو شناسایی شده و به عنوان یک منبع ارزشمند برای اطلاعات مرتبط با کلمات کلیدی مرتبط نمایش داده می شوند.

صفحه نتایج موتور جستجو (SERP)

اصطلاح صفحه نتایج موتور جستجو  (SERP) مخفف “Search Engine Results Page” یک از اصطلاحات سئو است که به صفحه ‌ای اشاره دارد که نتایج جستجوی انجام شده در یک موتور جستجو نمایش داده می‌ شود. وقتی کاربری در یک موتور جستجو کلماتی را وارد می ‌کند، موتور جستجو نتایج مرتبط را در SERP به او نمایش می‌ دهد.

صفحه نتایج موتور جستجو ممکن است شامل انواع مختلف نتایج از جمله لینک های عادی (که تبلیغاتی نیستند)، لینک های تبلیغات گوگل (لینک هایی که کنارشان کلمه ad یا sponsored خورده است)، عکس ها، ویدئوها، نقدها و امتیازات کاربران، قسمت های برجسته یا در اصطلاح Featured Snippets ها باشد. این موارد معمولا بر اساس الگوریتم‌ های موتور جستجو و عوامل مختلف سئو تعیین می ‌شوند.

برای بهبود رتبه و نمایش درSERP، وب سایت‌ها از تکنیک ‌ها و استراتژی‌ های سئو استفاده می ‌کنند تا موتورهای جستجو را به خوبی متوجه محتوا و اهمیت وبسایت خود کنند. با افزایش بهینه‌ سازی سئو، احتمال نمایش وب سایت در موقعیت‌ های بالاتر در SERP افزایش می ‌یابد.

سئو داخلی (On-Page SEO)

اصطلاحا سئو داخلی به مجموعه کارها، استراتژی ها و تکنیک هایی که داخل سایت به کار می روند، گفته می شود. سئو داخلی یکی از اصطلاحات سئو است که در واقع تلاش برای بهینه ‌سازی محتوا، ساختار و اجزای داخلی وبسایت است که به بهبود عناصر و عوامل داخلی وب سایت اشاره دارد تا در نتایج جستجو بهتر دیده شوند. این اصول به بهبود تجربه کاربری و افزایش ترافیک کمک می ‌کنند.

عناصر کلیدی سئو داخلی شامل موارد زیر می ‌باشند:

  1. کلمات کلیدی:
    • استفاده از کلمات کلیدی مناسب و بهینه در محتوا، عناوین، توضیحات متا، و دیگر بخش‌های وبسایت.
  2. ساختار URL:
    • طراحی URL ها به شکلی که شناخته شوند و شامل کلمات کلیدی مرتبط باشند.
  3. عنوان صفحه (Title Tag):
    • ایجاد عناوین صفحات جذاب و شامل کلمات کلیدی برای هر صفحه از وبسایت.
  4. توضیحات متا (Meta Description):
    • نوشتن توضیحات متا جذاب و مرتبط با محتوای صفحه، که شامل کلمات کلیدی باشد.
  5. ساختار سایت (Site Structure):
    • بهبود ساختار و ناوبری وبسایت به گونه‌ای که کاربران و موتورهای جستجو به راحتی محتوا را پیدا کنند.
  6. لینک‌سازی داخلی:
    • ایجاد لینک‌های داخلی بین صفحات مختلف وبسایت، که به بهتر شدن ساختار داخلی و ارتباط بین صفحات کمک می‌کند.
  7. سرعت بارگذاری صفحات:
    • بهبود سرعت بارگذاری صفحات وبسایت که یک عامل مهم در رتبه‌بندی موتورهای جستجو است.

کلمه کلیدی (Keyword)

هر کاربر یک مسئله ای (pain) دارد که به دنبال راه حل و رفع نیازش (gain) می باشد.

اصطلاح کلمه کلیدی در اصطلاحات سئو به کلمات یا عباراتی اطلاق می ‌شود که از سوی کاربران در موتورهای جستجو برای یافتن اطلاعات و محتواهای خاص استفاده می ‌شود. این کلمات کلیدی نقش بسیار مهمی در فرآیند سئو (Search Engine Optimization) دارند، زیرا به طور معمول، کلمات کلیدی مرتبط با محتوای یک صفحه وب هستند و بر اساس آنها موتورهای جستجو صفحات مرتبط را در نتایج جستجو نمایش می‌دهند.

برای مثال، اگر کسی علاقه‌مند به خرید یک لپ ‌تاپ جدید باشد، ممکن است از کلمات کلیدی مانند “لپ‌تاپ جدید”، “خرید لپ‌تاپ” یا “مشخصات لپ‌تاپ” استفاده کند.

ساختار URL

ساختار URL در اصطلاحات سئو به نحوه درست به کارگیری و استفاده از آدرس‌ های اینترنتی یا همان URL های وبسایت اشاره دارد. ساختار URL مهم است زیرا نه تنها به موتورهای جستجو کمک می ‌کند تا محتوا را بهتر درک کنند، بلکه می تواند به کاربران نیز اطلاعات مهمی در مورد محتوا و ساختار وبسایت ارائه دهد.

با رعایت مواردی همچون کوتاه بودن URL، استفاده از کلمه کلیدی، عدم بکارگیری اعداد و حروف مبهم، عدم بکارگیری پارامترها و استفاده از جداکننده ها (خط تیره -) در طراحی URL ها، می‌ توانید یک ساختار URL بهینه و موثر برای وبسایت خود ایجاد کنید که به ارتقاء سئو داخلی و بهبود موقعیت در نتایج جستجوی موتورهای جستجو کمک می ‌کند.

عنوان صفحه (Title Tag)

در استراتژی سئو داخلی برای هر صفحه وب سایت یک عنوان تعیین می ‌شود که در ساختار HTML  صفحه قرار می گیرد. عنوان صفحه یا Title Tag عنصر مهمی است که توسط موتورهای جستجو در نتایج جستجو نمایش داده می ‌شود و همچنین برای کاربران در مرورگرهایشان در نوار عنوان سربرگ نمایش داده می‌ شود.

توضیحات و نکات مرتبط با عنوان صفحه عبارتند از:

  1. جذابیت و توجه:
    • عنوان صفحه باید جذاب باشد و توجه کاربر را جلب کند. این عنوان مستقیماً بر روی نرخ کلیک (CTR) در نتایج جستجو تأثیر می‌گذارد.
  2. استفاده از کلمات کلیدی:
    • از کلمات کلیدی مرتبط با محتوای صفحه در عنوان صفحه استفاده کنید. این کمک می‌کند تا موتورهای جستجو به درستی محتوا را درک کنند و کاربران را جلب کنید.
  3. محدودیت طول:
    • تا حد ممکن سعی کنید عنوان را به ۶۰-۷۰ کاراکتر محدود کنید تا کاربران در نتایج جستجو و در مرورگرها به راحتی بخوانند.
  4. تنوع در عناوین:
    • عناوین صفحات مختلف وبسایت باید منحصر به فرد باشند و به محتوای هر صفحه اشاره کنند.
  5. اعتبار سئو:
    • عنوان صفحه به عنوان یکی از عوامل اصلی سئو داخلی شناخته می‌شود، بنابراین اهمیت زیادی دارد.

با بهینه‌سازی درست عنوان صفحه و رعایت نکاتی همچون بکارگیری یک عنوان جذاب، استفاده از کلمه کلیدی در عنوان و رعایت طول مجاز آن، می‌توانید تأثیر گذاری بیشتری در جلب توجه کاربران و افزایش نمره سئو داخلی وبسایت خود داشته باشید.

توضیحات متا (Meta Description)

در اصطلاحات سئو اصطلاح توضیحات متا یا متا دسکریپشن به متنی کوتاه اتلاق می شود که به عنوان شرح مختصری از صفحه است که در کد HTML صفحه وب قرار می گیرد و به موتورهای جستجو و کاربران اطلاعات اضافی در مورد محتوای صفحه را ارائه می ‌دهد.  متا دسکریپشن در نتایج جستجو نیز نمایش داده می‌ شود و می ‌تواند برو روی تصمیم‌ کاربران برای کلیک و مشاهده صفحه تاثیر بگذارد.

نکات و توضیحات مرتبط با توضیحات متا عبارتند از:

  1. تعیین محتوا:
    • توضیحات متا باید به صورت دقیق محتوای صفحه را توضیح دهند. این به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا محتوا را به درستی درک کنند و به کاربران اطلاعات دقیقی ارائه دهند.
  2. استفاده از کلمات کلیدی:
    • از کلمات کلیدی مهم صفحه در توضیحات متا استفاده کنید. این موجب می‌شود توضیحات متا با کلماتی که کاربر در جستجو می‌کند هماهنگ باشد و جلب توجه بیشتری داشته باشد.
  3. محدودیت طول:
    • توضیحات متا باید به گونه‌ای باشند که در نتایج جستجو نمایش داده شود. حداکثر طول توضیحات متا توسط Google تعیین شده و در حدود ۱۶۰ حرف است.
  4. جذب توجه:
    • این توضیحات باید جذاب باشند و به کاربران دلیل بدهند تا بر روی لینک شما کلیک کنند. جلب توجه به افزایش نرخ کلیک (CTR) کمک می‌کند.
  5. یکتایی:
    • توضیحات متا برای هر صفحه باید یکتا و متفاوت باشند تا تفاوت ویژه‌ای راجع به محتوای هر صفحه ایجاد شود.

با رعایت مواردی همچون استفاده از توضیحات جذاب و یونیک، بکارگیری کلمه کلیدی و رعایت طول مجاز توضیحات متا می توانید به بهبود موقعیت سایت خود در نتایج گوگل کمک کنید.

ساختار سایت (Site Structure)

ساختار سایت در اصطلاحات سئو به نحوه استفاده صحیح از ساختار داخلی و ناوبری وب سایت می ‌پردازد. ساختار سایت یک جنبه مهم از سئو داخلی است که مسیر صفحات و محتواها در وبسایت شما را تعیین می‌ کند. بکارگیری بهینه ساختار سایت به موتورهای جستجو در درک محتوا و ارتباط بین صفحات کمک می ‌کند و همچنین تجربه کاربری را بهبود می ‌بخشد.

لینک سازی داخلی

لینک‌ سازی داخلی در اصطلاحات سئو، به ایجاد لینک ‌ها بین صفحات مختلف داخل یک وب سایت گفته می شود. این اقدام بهبود ساختار داخلی وبسایت را تسهیل می‌ کند و به موتورهای جستجو کمک می ‌کند تا سلسله مراتب و ارتباطات بین محتواها را بهتر درک کنند. همچنین، لینک‌سازی داخلی به کاربران کمک می‌ کند تا به راحتی در وب سایت شما حرکت کنند و محتواهای مرتبط را پیدا کنند.

توضیحات مهم در مورد لینک‌سازی داخلی شامل:

  1. ارتباط محتوا:
    • لینک‌های داخلی باید به محتوای مرتبط و مفید اشاره کنند. این ارتباطات به موتورهای جستجو کمک می‌کنند تا ساختار و ارتباطات داخلی وبسایت را درک کنند.
  2. استفاده از کلمات کلیدی:
    • استفاده از کلمات کلیدی مرتبط با محتوا در متن لینک‌ها به بهبود سئو کمک می‌کند. لینک‌های داخلی با کلمات کلیدی مرتبط، موتورهای جستجو را در درک محتوا و ساختار وبسایت یاری می‌کنند.
  3. توزیع ارتباطات:
    • تلاش کنید تا ارتباطات لینک‌ها را به طور مناسب توزیع کنید. صفحات مهم‌تر و اصلی وبسایت می‌توانند لینک‌های بیشتری داشته باشند تا بهبود سلسله مراتب و اهمیت آنها.
  4. لینک به صفحات اصلی:
    • اطمینان حاصل کنید که لینک‌هایی به صفحات اصلی وبسایت شما داده شده باشند. این کمک می‌کند تا صفحات اصلی در نتایج جستجو برتری داشته باشند.
  5. برنامه‌ریزی وبسایت:
    • لینک‌سازی داخلی باید با توجه به برنامه‌ریزی ساختار وبسایت انجام شود. تازه لینک‌ها اضافه شوند و در طول زمان به بهبود ساختار و ارتباطات افزوده شوند.

با رعایت مواردی در لینکسازی داخلی همچون رعایت ارتباط lمعنایی بین دو محتوا جهت لینکسازی داخلی، استفاده از انکرتکست مناسب، لینک به صفحات مهم تر، توزیع لینکسازی داخلی بین تمام صفحات و عدم جلوگیری از ایجاد صفحات یتیم (Orphan)می توانید به ساختار و ارتباطات داخلی وب سایت کمک کرده و به تقویت سئو داخلی، بهبود تجربه کاربری، و افزایش رتبه‌بندی در نتایج جستجو کمک کنید.

سخن پایانی

در این مقاله تمامی اصطلاحات سئو که شما در مسیر یادگیری سئو و بهینه سازی سایت به آن احتیج دارید را بیان کردیم. حال با خیالی آسوده می توانید درک بهتری از هر مطلبی که درباره سئو می خوانید، داشته باشید.

اگر این مقاله براتون مفید بود، آن را با دیگران به اشتراک بگذارید تا آن‌ ها نیز از این اطلاعات بهره‌ مند شوند. در صورتی که سوال یا نظری دارید، در قسمت نظرات، آن را با ما به اشتراک بگذارید. با تشکر از شما.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *