لینک سازی داخلی و اهمیت آن در سئو

مدت زمان مطالعه : 
نویستده: 

نگین السادات میری

تاریخ انتشار : 

16 تیر 1403

دسته بندی: 

یکی از مباحث مهم در آموزش سئو، لینک سازی داخلی می باشد. هر چقدر که برای خرید بک لینک هزینه می کنید، چندین برابرش را به عنوان هزینه لینک داخلی در نظر بگیرید با این تفاوت که این فرصت برایتان ایجاد شده که به صورت رایگان لینک داخلی به صفحات سایتتان دهید. اما لینک سازی داخلی اصولی دارد تا بتواند به بهبود رتبه صفحات سایت شما در گوگل کمک کند که در ادامه بیان کردیم. پس با ما همراه باشید.

لینک سازی داخلی چیست؟

لینک سازی داخلی چیست؟ | وب لوکس

منظور از لینک سازی داخلی یا همان لینک داخلی این است که شما از یک صفحه از سایت خود به صفحات دیگر سایت خود لینک دهید و آن ها را به هم متصل نمایید. لینک سازی داخلی یکی از موارد مهم در سئو داخلی می باشد. تمام لینک‌ هایی که در منوی اصلی سایت، سایدبار، محتوای صفحه، بنرهای گرافیکی، فوتر و سایر بخش‌ های صفحه قرار دارند، لینک داخلی محسوب شده و بر درک ارتباط صفحات و تعیین مسیر حرکت کاربر تاثیر گذار می باشد.

اهمیت لینک سازی خارجی

شما به کمک لینک سازی داخلی به ۴ هدف مهم نائل می شوید:

  1. به ربات های موتورهای جستجو از جمله گوگل کمک می کنید تا صفحات جدید سایت شما را کشف و ایندکس کنند و ساختار سایت را بهتر درک کنند.
  2. به کاربران نیز کمک می کنید تا بتوانند دیگر صفحات و محتوای سایت شما را پیدا کرده و از مطالب آن استفاده کنند.
  3. مدت زمان ماندگاری کاربران در سایت شما افزایش می یابد و باعث بهبود رتبه سایت شما در گوگل می شود.
  4. اعتبار و قدرت صفحات سایت به یکدیگر منتقل می شود.

گوگل همیشه به دنبال کشف صفحات جدید است و تمام صفحاتی که توسط ربات‌ های گوگل بررسی می‌ شوند ایندکس خواهند شد. اما نکته مهم این است که صفحات جدید زمانی توسط ربات‌ های گوگل دیده می‌ شوند که از صفحه‌ ای ایندکس شده، لینکی به آن‌ ها داده شده باشد.

زمانی که یک صفحه جدید در سایت خود ایجاد می کنید، بلافاصله در سایت مپ قرار نمی گیرد. از طرفی اگر هیچ لینک داخلی از سایر صفحات سایت شما برای آن ایجاد نشده باشد و بک لینکی هم از سایت‌ های دیگر دریافت نکرده باشد، در چنین شرایطی ربات‌ های گوگل هرگز از وجود چنین صفحه‌ ای اطلاع پیدا نمی کنند و در نتیجه با انتشار این صفحه هیچ تغییری در جایگاه و ترافیک ورودی سایت شما اتفاق نخواهد افتاد. پس لینک سازی داخلی بسیار مقوله مهمی در سئو و بهینه سازی سایت می باشد.

انواع لینک داخلی

انواع لینک داخلی | وب لوکس

لینک‌ های ساختاری (structural link)

لینک‌ های ساختاری یا هدایتگر در منوی اصلی سایت و نوار کناری قرار دارند و دسته‌ بندی‌ های سایت شما از جمله دسته‌ بندی های محصول، خدمات یا موضوعات اصلی را نشان می‌ دهند و ساختار اصلی سایت شما را تشکیل می‌ دهند. این نوع لینک ها به کاربران کمک می کنند تا به راحتی بتوانند هر صفحه ای از سایت را که می خواهند پیدا کنند.

لینک‌ های متنی (Contextual Link)

لینک های متنی نوع متداول لینک سازی داخلی هستند که به واسطه یک متن یا انکرتکست (Anchor Text) کاربران را از صفحه ای به صفحه دیگر سایت هدایت می کنند. پست‌ های وبلاگ اغلب دارای لینک‌ های متنی هستند تا کاربران را به محتوای مرتبط راهنمایی کنند. همچنین به گوگل کمک می کنند تا درک کند صفحات سایت شما چه ارتباطی با یکدیگر دارند.

لینک های پاورقی (Footer Link)

لینک‌ های پاورقی هم نوعی دیگر از لینک سازی داخلی هستند که در قسمت فوتر سایت قرار دارند. اگر هر صفحه ای از سایت خود را باز کنید، این لینک ها به همراه فوتر به صورت ثابت وجود دارند. پیشنهاد ما این است که در فوتر لینک صفحات مهم خود را قرار دهید که دسترسی برای کاربران راحت تر باشد.

لینک های عکسی (Image Link)

در برخی مواقع لینک سازی داخلی از طریق عکس ها صورت می گیرد. بدین صورت که کل عکس را انتخاب کرده و به صفحه ای دیگر از سایت خود لینک می دهید. نکته مهمی که در لینک دادن تصاویر باید رعایت کنید، ویژگی آلت تصویر (Alt Attribute) است. ویژگی آلت برای تصویر، حکم انکرتکست برای متن را دارد و هدف و همچنین مفهوم عکس را مشخص می‌ کند.

لینک های انکرلینک (Anchor Link)

نوع دیگری از لینک‌ سازی داخلی، انکرلینک‌ ها هستند که معمولا در فهرست مطالب از آن‌ ها استفاده می‌ شود. این نوع لینک‌ ها را در محتواهای طولانی استفاده کرده تا کاربران با کلیک بر روی فهرستی که در ابتدای مقاله قرار دارد، دقیقاً به بخش مورد نظرش هدایت شود. پس با کلیک روی انکرلینک‌ ها دیگر نیازی به اسکرول کردن صفحه نیست.

بهترین استراتژی برای لینک سازی داخلی

  1. لینک به صفحات مهم سایت در منوی اصلی
  2. لینک به صفحات مرتبط
  3. استفاده از انکرتکست مناسب
  4. استفاده از «:Site» برای لینک سازی داخلی

۱. لینک به صفحات مهم سایت از منوی اصلی

لینک به صفحات مهم سایت از منوی اصلی | وب لوکس

شما باید در منوی سایت خود، دسته بندی ها و صفحات مهم خود را قرار دهید. چرا که با قرار گرفتن این صفحات در منوی اصلی سایت، اعتبار و قدرت یکسانی به آن ها منتقل می شود و دارای ارزش یکسانی برای گوگل هستند.

به کمک این استراتژی در منوی اصلی سایت تنها به دسته‌ بندی‌ های اصلی لینک داده شده و از صفحه هر دسته‌ بندی لینک‌ سازی داخلی به صفحات زیر دسته و محصولات و مقالات مرتبط با آن انجام می‌ گردد. زمانیکه کاربران به یکی از این زیر دسته‌ ها وارد شوند در قسمت سایدبار یا قسمت بالای محتوای صفحه، به دسته مادر و دسته‌ بندی‌ های مرتبط با آن دسترسی خواهند داشت.

لینک‌ سازی داخلی با استفاده از این استراتژی را می‌ توانید به خوشه بندی موضوعی نیز تعبیر کنید مه دارای ۳ مزیت می باشد:

  1. ربات‌های خزنده گوگل درک بهتری از ارتباط موضوعی صفحات سایت خواهند داشت.
  2. دسترسی راحت و جستجوی ساده برای کاربران سایت مهیا می شود.
  3. اعتبار بیشتری به صفحات مهم سایت منتقل می‌ گردد.

۲. لینک به صفحات مرتبط

بهترین نوع لینک سازی داخلی این است که از یک مقاله به مقاله‌ مرتبط دیگری لینک دهید. این کار باعث می‌ شود که ساختار لینک‌ های داخلی سایت قدرتمند شود. ساخت لینک داخلی بدون هیچ استراتژی، اشتباه بزرگی است. لینک‌ های شما باید مرتبط به موضوع محتوا یا حداقل مرتبط به پاراگرافی باشد که در مقاله وجود دارد. زمانیکه کاربر در حال خواندن مقاله می باشد، ممکن است بعضی قسمت‌ ها برایش مبهم باشد و شما نتوانید در این مقاله کامل توضیح دهید یا اینکه بخواهید مطالب بیشتری در رابطه با این موضوع به کاربر ارائه دهید، در این صورت لینک داخلی مقالات را قرار می‌ دهید.

۳. استفاده از انکرتکست مناسب

در لینک‌ سازی داخلی انکرتکست استفاده شده، نقش مهمی در درک گوگل از محتوای صفحه خواهد داشت. از آن جا که انکرتکست (Anchor Text) بخشی از ساختار یک لینک می باشد، گوگل در زمان ایندکس کردن، انکرتکست‌ ها را نیز لحاظ می‌ کند. شما می توانید برای هر صفحه از کلمه کلیدی اصلی آن صفحه به عنوان انکرتکست استفاده کنید.

۴. استفاده از «:Site» برای لینک سازی داخلی

یکی از موارد مهم که در بخش دوم بیان کردیم این بود که به صفحات مرتبط لینک داخلی دهید. یکی از روش های صحیح برای این کار استفاده از :Site می باشد. می توانید به کمک وارد کردن دستور زیر در گوگل به صفحاتی از سایت خود برسید که مرتبط با موضوع مورد نظر شما هستند. مثلا شما صفحه جدیدی با عنوان «سئو داخلی» ایجاد می کنید و می خواهید لینک سازی داخلی را انجام دهید. پس باید از این صفحه به صفحاتی از سایت خود لینک دهید که مرتبط با موضوع سئو داخلی باشند. به کمک دستور زیر به این صفحات از سایت خود می رسید.

site:your domain name “کلمه کلیدی یا موضوع مورد نظر”

به عنوان مثال

site:webeluxe.com “سئو داخلی”

 

نکات مهم در لینک سازی داخلی

۱. حتما از لینک‌ های فالو در لینک داخلی استفاده کنید.

در لینک سازی داخلی حتما از تگ فالو استفاده کنید چون لینک‌ های نوفالو هیچ تأثیری در بهبود رتبه صفحات سایت شما ندارند و استفاده از لینک نوفالو به عنوان لینک داخلی بی معناست. چرا که گوگل لینک‌ های نوفالو را معمولا کراول نمی‌ کند و اعتبار و ارزش صفحات مبدأ را هم به صفحات مقصد منتقل نمی‌ کند. از لینک‌ های نوفالو برای لینک‌ های خارجی استفاده کنید.

۲. از کلمات کلیدی در لینک سازی داخلی استفاده کنید.

یکی از اهداف اصلی در لینک سازی داخلی، بالا بردن رتبه صفحه مقصد در نتایج گوگل می باشد. هر صفحه از سایت هم برای یک یا چند کلمه کلیدی مرتبط بهینه‌ شده است. بنابراین می توانید در زمان لینک دادن به صفحه مقصد، از کلمات کلیدی مرتبط به عنوان انکرتکست لینک استفاده کنید. در ابتدای ساخت لینک داخلی از کلمه کلیدی اصلی به‌ عنوان انکرتکست لینک استفاده کنید اما نباید زیاده‌ روی کرد.

اگر بارها و بارها از یک انکرتکست برای لینک دادن به صفحه‌ ای مشخص استفاده کنید، احتمال دارد که توسط گوگل پنالتی شوید. راه‌حل این است که از انکرتکست‌ های توصیفی استفاده کنید به‌ طوری‌ که دربردارنده کلمات کلیدی باشد. دقت کنید که از کلماتی مانند «اینجا کلیک کنید» و موارد مشابه نیز به‌ هیچ‌ عنوان در لینک سازی داخلی استفاده نکنید.

۳. به صفحاتی که دارای نرخ تبدیل بالا هستند، لینک داخلی دهید.

در سایت شما، احتمالاً صفحاتی وجود دارند که محتوای بسیار قانع‌ کننده‌ ای دارند که کاربر را متقاعد به انجام کاری کنند. مثلا کاربر محصول شما را بخرد یا یک PDF را دانلود کند. در واقع کاربر کاری را کرده است که در راستای اهداف شما می باشد. پس از صفحات سایت خود به این صفحه حتما لینک داخلی دهید تا اعتبار این صفحه افزایش یافته و هم در گوگل رتبه بهتری کسب کند و هم باعث افزایش درآمد شما شود.

سخن پایانی

در این مقاله به طور کامل درباره لینک سازی داخلی و استراتژی صحیح در ساخت لینک داخلی صحبت کردیم. به کمک موارد بیان شده و پیاده سازی آن ها در صفحات سایت خود می توانید به گوگل در درک ساختار سایتتان و ایندکس کردن صفحات جدید کمک شایانی کنید. همچنین به کاربران کمک کنید تا با دیگر محتواهای سایت شما آشنا شوند و سئوی سایت خود را بهبود بخشید.

اگر این مقاله براتون مفید بود، آن را با دیگران به اشتراک بگذارید تا آن‌ ها نیز از این اطلاعات بهره‌ مند شوند. در صورتی که سوال یا نظری دارید، در قسمت نظرات، آن را با ما به اشتراک بگذارید. با تشکر از شما.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *