حتما شما هم شنیده اید که بیش از ۱ میلیارد وب سایت وجود دارند و برای اینکه در صفحات نتایج موتور جستجو باشند، نیاز به فعالیت ها و کارهایی خاص با نام سئو دارند. پس به دنبال این هستید که چگونه سئو کار شوید! برای اینکه بتوانید به یک سئو کار حرفه ای تبدیل شوید لازم است تا قدم به قدم یک مسیر مشخص را در آموزش سئو سپری کنید. ما در این مقاله نقشه راه سئو کار شدن را به شما گفتیم. اما یادتان باشد که بعد از اینکه مطالعه این مقاله را تمام کردید اول از خودتان یک سوال بپرسید که آیا به شغل سئو علاقه دارم و برای سئوکار شدن مناسب هستم؟ سپس مسیرتان را آغاز کنید.
آنچه در این مقاله می آموزید:
Toggleسئو کار کیست؟
متخصص سئو یا سئو کار، فردی است که درک کاملی از نحوه عملکرد موتورهای جستجو از جمله گوگل دارد و دانش کافی در ارتباط با فاکتورهای رتبه بندی، الگوریتم های موتورهای جستجو و مراحل انجام سئو سایت دارد و در نهایت مسئولیت بهبود رتبه سایت در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) را بر عهده دارد.
سئو کار باید بتواند با استفاده از روش ها و تکنیک های مختلف سئو، ترافیک ارگانیک را به سمت سایت جذب کرده و رتبه سایت در سرپ را برای کلمات کلیدی مرتبط با وب سایت بهبود دهد. متخصصان سئو می بایست دارای دانش گسترده ای در زمینه های سئو داخلی (تحقیق کلمات کلیدی و سئو محتوا)، سئو تکنیکال، سئو خارجی و سئو محلی باشند.
کار متخصص سئو چیست؟
متخصصان سئو به کسب و کارها و همچنین کارفرمایان کمک می کنند تا بتوانند صفحات محصول و خدمات سایت خود را در نتایج جستجو در بهترین رتبه قرار دهند و با جذب مشتریان به سایت، آن ها را تبدیل به مشتریان وفادار کنند. اما به طور کلی کار متخصص سئو موارد زیر می باشد:
-
داشتن دانش تخصصی سئو
یک سئو کار لازم است که دانش تخصصی در زمینه سئو و بهینه سازی سایت داشته باشد از جمله:
۱/ تحقیق و تحلیل کلمات کلیدی
انتخاب کلمات کلیدی مناسب و مرتبط با محتوای وب سایت به منظور بهبود رتبه در نتایج جستجو.
۲/ بهینه سازی محتوا
تولید محتوای متنی، تصویری و ویدیویی سئو شده جهت کسب رتبه در نتایج جستجو.
۳/ سئو تکنیکال
بهینه سازی فنی وب سایت شامل سرعت بارگذاری صفحات، ساختار URL، موبایل فرندلی بودن صفحات سایت، استفاده صحیح و به جا از تگ های HTML، استفاده از اسنیپت ها و…
۴/ بک لینکسازی
انتخاب سایت ها و منابع معتبر و مرتبط با کسب و کار جهت لینکسازی خارجی و افزایش اعتبار سایت.
۵/ تسلط به ابزارهای سئو
کار با ابزارهای ضروری سئو از جمله سرچ کنسول، سمراش، اسکریمینگ فراگ، Ahrefs Webmaster Tools.
۶/ اصلاحات مداوم
بررسی مداوم عملکرد وب سایت، تحلیل داده ها و اعمال تغییرات به منظور بهبود مداوم رتبه در نتایج جستجو.
۷/ گزارشدهی
تهیه گزارش هایی که شامل عملکرد وب سایت در نتایج جستجو، ترافیک وبسایت و دیگر معیارهای مرتبط با سئو می باشد.
۸/ به روزرسانی با تغییرات الگوریتم
آگاهی از تغییرات الگوریتم های موتورهای جستجو و اعمال تغییرات لازم برای سازگاری با این تغییرات.
-
تحلیل رقبا
تجزیه و تحلیل رقبا در سئو بسیار مهم و نقطه آغازین آن می باشد. یک سئو کار با تحلیل رقبا، مهمترین و بهترین کلمات کلیدی برای کسب و کار، روند انجام سئو سایت و منابع لازم جهت بک لینکسازی را می یابد. برخی افراد به اشتباه فکر میکنند که تحلیل رقبا تنها بررسی بک لینک های آن ها می باشد اما بحث از این گستره تر است. سئو کار به طور کلی باید بررسی کند که رقبا چگونه و چرا در صفحه نتایج بالا هستند و به چه صورت نیاز مخاطبین خود را پاسخ می دهند تا بتوانند به یک نقشه راهی برای رسیدن به هدف برسند.
-
چیدن استراتژی سئو
سئو کار با دانش و تجربه خود به یک استراتژی سئو برای انجام بهینه سازی یک سایت می رسد و می داند که چگونه هوشمندانه عمل کند تا با کمترین زمان و بودجه به بهترین نتیحه دلخواه برسد.
-
داشتن مهارت های نرم
برای تبدیل شدن به یک متخصص سئو، علاوه بر دانش فنی، مهارت های نرم خاصی نیز مورد نیاز است.
۱/ ارتباطات موثر
توانایی ارتباط موثر با اعضای تیم، مشتریان و مدیران کسب و کار برای ارائه گزارش های مناسب و توضیحاتی در مورد استراتژی های سئو.
۲/ خلاقیت و نوآوری
توانایی ارائه راهکارهای نوآورانه و خلاق برای بهبود رتبه وب سایت در نتایج جستجو.
۳/ مدیریت زمان
توانایی مدیریت زمان برای برنامه ریزی و اجرای استراتژی های سئو و رسیدن به نتیجه دلخواه در مدت زمان گفته شده.
۴/ توانایی کار تیمی
توانایی کار در تیم و هماهنگی با اعضای دیگر تیم برای اجرای بهتر استراتژی های سئو.
این مهارت های نرم به همراه دانش فنی مرتبط با سئو، یک متخصص سئو را قادر می سازد تا استراتژی های موثر سئو را اجرا کرده و به بهبود رتبه وب سایت در نتایج جستجوی موتورهای جستجو کمک کند.
چگونه سئو کار شویم؟
برای آن که از یک سئو کار مبتدی به یک سئو کار ماهر و حرفه ای تبدیل شوید، لازم است این روند ۸ مرحله ای ساده را دنبال کنید:
- نحوه کار با موتورهای جستجو را بیاموزید.
- عوامل رتبه بندی گوگل را بشناسید.
- مراحل انجام سئو را دنبال کنید.
- سایت شخصی خود را راه اندازی کنید.
- وردپرس را یاد بگیرید.
- به ابزارهای ضروری سئو تسلط پیدا کنید.
- اطلاعات و دانش سئوی خود را به روز نگه دارید.
- صبر در سئو.
۱/ نحوه کار با موتورهای جستجو را بیاموزید.
یادگیری مبانی سئو بسیار مهم است بنابراین قبل از اینکه به سئو فکر کنید باید با موتورهای جستجو و نحوه کارکردشان آشنا باشید. به طور کلی نحوه عملکرد موتورهای جستجو شامل ۳ بخش می باشد:
- خزش (Crawl): از این روش مطالب و محتواهای وب را پیدا می کنند.
- ایندکس (Index): روشی که اطلاعات وب را مرتب و ذخیره می کنند.
- رتبه بندی (Rank): روشی که تصمیم می گیرند کدام سایت ها را با چه ترتیبی در SERP نشان دهند.
یک سئوکار باید بداند چطور یک سایت را بهینه کند که موتورهای جستجو بتوانند مطالب آن را پیدا کرده، آنها را crawl کنند و این مطلب را بدون مشکل ایندکس و رتبه دهند.
۲/ عوامل رتبه بندی گوگل را بشناسید.
۲۰۰ فاکتور رتبه بندی گوگل وجود دارد که مشخص می کنند سایت ها چگونه رتبه بگیرند که در این قسمت ۳ مورد مهم اولیه بررسی می شوذ.
- مرتبط بودن صفحات با سرچ کاربر (relevance) : مرتبط بودن به آن معناست که تا چه اندازه صفحه شما با کلمه جستجو شده مطابقت دارد.
- شناسایی هدف جستجو کاربر (User Search Intent) : صفحه شما باید با نوع محتوایی که افراد می خواهند ببینند، تطبیق داشته باشد.
- اعتبار دامنه سایت (Domain Authority) : اعتبار دامنه یا دامین آتوریتی تا حد زیادی به میزان کمیت و کیفیت بک لینک ها مربوط می شود.
۳/ مراحل انجام سئو را یاد بگیرید.
همان طور که همیشه گفتیم سئو ۳ جنبه اصلی دارد که باید هر یک از آن ها را به خوبی بلد باشید.
- سئو داخلی (On Page SEO) : شامل یافتن کلمات کلیدی مرتبط با جستجوی افراد، تولید محتوای ارزشمند و بهینه سازی صفحات داخل سایت است تا به بهبود رتبه بندی و جذب ترافیک ارگانیک بیشتر از موتورهای جستجو کمک کند.
- سئو تکنیکال (Technical SEO) : شامل بهینه سازی فنی سایت می شود تا موتورهای جستجو بتوانند محتوای شما را به طور صحیح کراول و ایندکس کنند و همینطور بازدیدکنندگان تجربه کاربری مثبتی از سایت شما داشته باشند.
- سئو خارجی (Off Page SEO) : فرآیند به دست آوردن بک لینک های جدید از دیگر سایت ها می باشد که به افزایش اعتبار سایت، بهبود رتبه بندی و افزایش ترافیک ارگانیک کمک می کنند.
۴/سایت شخصی خود را راه اندازی کنید.
هنگامی که اصول سئو را درک کردید، زمان استفاده از آنها فرا رسیده است. بیشتر افراد حرفه ای این توصیه را به شما خواهند کرد که سراغ ساخت و امتحان سئو روی وب سایت خود بروید. یعنی باید آزمون و خطا را روی وب سایت خود انجام دهید. برای شروع موضوعی را انتخاب کنید که به آن علاقه دارید. این امر تولید محتوا را برای شما آسان تر می کند.
۵/ وردپرس را یاد بگیرید.
بسیاری از وب سایت ها با وردپرس طراحی شده اند. بنابراین اگر می خواهید متخصص سئو شوید، باید آن را به خوبی یاد بگیرید. وردپرس به دلیل تأثیری که مستقیماً و به طور غیرمستقیم بر عملکرد سئو می گذارد، بسیار مهم است و یادگیری آن نیز باید در برنامه شما باشد.
۶/ به ابزارهای ضروری سئو تسلط پیدا کنید.
متخصصین سئو از ابزارهای متنوعی برای تحقیق کلمات کلیدی، بهینه سازی محتوا و بک لینکسازی استفاده می کنند. پایه و اساس سئو همیشه یادگیری کار با Google Search Console می باشد که ابزاری بسیار قدرتمند در سئو بوده که به صورت رایگان در اختیارتان می باشد. این ابزار اطلاعات مفیدی به شما می دهد که می توانید از آنها برای بهبود وب سایت ها استفاده کنید. دیگر ابزارهایی که در مسیر سئو به شما می توانند کمک کنند، ابزارهای سمراش، Moz، اسکریمینگ فراک، وب سایت آدیتور و Ahrefs Webmaster Tools می باشند.
۷/ اطلاعات و دانش سئوی خود را به روز نگه دارید.
سئو به سرعت حرکت می کند. برای اینکه بتوانید اطلاعات و دانش خود را به روز نگه دارید و از آخرین تحولات و آپدیت ها مطلع شوید، می توانید از روش های زیر کمک بگیرید:
- شرکت در همایش ها و وبینارهای سئو.
- مطالعه بلاگ ها و منابع معتبر سئو.
- دنبال کردن متخصصان سئو در شبکه های اجتماعی.
- پیوستن به گروه ها و انجمن های سئو.
- دیدن ویدئوهای آموزشی سئو.
۸/ صبور باشید.
مهمترین نکته ای که می توان گفت این است که سئوکار شدن یک فرآیند یک شبه نیست؛ اگر می خواهید به یک سئو کار حرفه ای تبدیل شوید، کار زمان بری است و نیاز به سال ها تجربه و تلاش دارد. پس چه در روند سئو کار شدن و چه در روند انجام سئو سایت باید صبور باشید.
سخن پایانی
در این مقاله هر آنچیز که لازم است تا شما درباره اینکه چگونه سئو کار شوید، بدانید بیان شده و مسیر مشخصی از گام های تبدیل شدن به متخصص سئو گفته شده است. پس می توانید به کمک این اطلاعات مسیر سئو خود را آغاز کنید و به یک سئو کار حرفه ای تبپیل شوید.
اگر این مقاله براتون مفید بود، آن را با دیگران به اشتراک بگذارید تا آن ها نیز از این اطلاعات بهره مند شوند. در صورتی که سوال یا نظری دارید، در قسمت نظرات، آن را با ما به اشتراک بگذارید. با تشکر از شما.